25. jul. 2008

Aftenstemningsbilleder fra Fredericia Bryghus - Dén med Fredericia Bryggen

Jeg sad i aftes på Fredericia Bryghus på Axeltorv, som er en kombination af Café og restaurent og nød Axeltorvets aftensstemning. Helt anderledes end stemningen samme sted onsdag og lørdag formidddag, hvor der jo er torvedag og hvor duften er domineret af blomster- og ostedufte ... og desværre også bilos. Stod det til mig, så blev Fredericias indre by gjort bilfri. Læs mere om Fredericias historie Jeg kan ikke li´ øl, så jeg undlod at bestille Bryghusets særlige kendetegn: Fredericia Bryggen, som efter sigende skulle være en ganske velsmagende øl. I stedet bestilte jeg en cappucino, som jeg desværre ikke kunne få, fordi maskinen var gået i stykker.


Istedet tilbød den undskyldende og venlige bartjener mig en caffé latte, men jeg blev ganske bekymret, for maskinen lød mærkelig, og der kom en masse damp ud, så jeg sagde, at en Cola Light var hel fin.


Den mærkelige lyd havde tilkaldt en anden af Bryghusets medarbejdere - restaurentchef Malene - en kvik kvinde, som stod og kiggede på maskinen, hvorefter hun dykkede ind i dampen og fremdrog en brun tingest fra den uhyggelige maskine, som med hendes kenderøjne, så forkert ud. Hun stod og drejede tingesten og en indskydelse fik hende til åbne den, og et ahaa undslap hende. En-to-tre- så satte hendes fingre en hel masse sammen og så fik jeg min cappucino. Øllen, som min gå-ibyen-partner, skulle have, var der ingen problemer med.


 Der er ikke noget at sige til, at maskinerne er begyndt at strejke, for efter Fredericia Bryghus start i maj, var omsætningen alene i maj oppe på mere end en million kroner.


Fredericia Bryghus´s direktør Torben Schmidt Hansen har - i disse vi-mangler-hænder-tider - formået at ansætte 25 medarbejdere og de løber alle rigtig stærkt mens de ser glade ud og smiler over hele femøren. Torben Schmidt Hansen er stolt af sin øl "Fredericia Bryggen" og taget Prins Henriks mine i betragtning, da prinsgemalen smagte på øllen - så er det med berettigelse.


Vi satte os udenfor og nød både sommeraftenen, spirende på Axeltorv, springvandet og den smukke belægning, som nu er indstillet til årets Brolægningspris.


Senere på aftenen var det skiftende lys både i springvandet udenfor og indenfor på Bryghuset med til at sætte en fascinerende stemning.


Pludselig kom en glad ungersvend gående syngende og spillende forbi med sin guitar og spillemanden fik en masse påskønnende tilråb med på vejen. Han sang faktisk rigtig godt.Nogen af Bryghusets gæster begyndte senere på aftenen at føle det lidt for koldt, og i stedet for de der CO2-forurenende varmeblæsere lå der lune tæpper fremme - røde, sorte og hvide - som Bryghusets kvindelige gæster indsvøbte sig i. Det gjorde stemningen endnu mere hyggelig. Mændene var for seje til det pjat. Så hellere sidde krøbet helt sammen med hænderne i lommen og se rigtig forfrosne og useje ud :-) Ingen havde lyst til at gå ind denne dejlige sommeraften.


 To knægte med ét skateboardbræt burde have været blå af kulde, men var det ikke.


De havde det rigtig sjovt og jeg sad og tænkte: Dét kunne min søn også have fundet på.


Drengene fandt nemlig på at køre igennem springvandene på deres bræt. Tidligere på aftenen havde en lille dreng på ca. 4 år fundet ud af at cykle slalom igennem spingvandene, men hans forældre fik hurtig stoppet den leg.


Go´ underholdning for både drengene og gæsterne på Fredericia Bryghus.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Tak for en interessant blog

Anonym sagde ...

Hello, this weekend is nice designed for me, because this occasion i am reading this wonderful educational article here at my
house.
Also visit my homepage :: play online