17. jul. 2007

Blog-Sommerferie. Jeg overlader pladsen til dig


Vi skal ud og samle lykkeglimt ind, derfor holder jeg blog-ferie indtil medio august, men vil ind imellem kigge ind på bloggen.

Hvis du har nogle forslag til, hvordan Danmark bliver et endnu bedre sted at leve, så skriv løs lige her under kommentarerne.

Intet er for stort og intet er for småt.

Har du nogle meget innovative ideer, som kræver mentalændring, så bare kom med dem.

Hvad med f.eks. at fusionere Danmark, Sverige og Norge? Hvorfor kan man ikke lægge lande sammen uden krig, hvis det er det rigtige at gøre? Vi kan jo fusionere virksomheder, lægge kommuner og amter sammen. Hvorfor ikke lande?

Eller har du set, at mange Folkeskoler i Danmark ikke opfylder undervisningsministeriets mindstekrav til antal undervisningstimer? Nogen kommuner har sparet 90 mio. kr. på Folkeskolen de sidste par år. Er dét måden at gøre det på?


Og skulle vi nu ikke til at få den kønskvotering på leder- og bestyrelsesjobbene? For det kan da ikke passe, at Danmark ikke udvikler sig på det område?

Måske har du ideer til, hvordan vi enten minimere den globale opvarmning eller ideer til, hvordan vi lære at leve med den globale opvarmning?

Hvordan er det nu med alle de krige? Er krige bæredygtige? Har du ideer til, hvordan vi minimere risikoen for terrorangreb, og har du ideer til, hvordan vi forhindrer at der begås Folkemord?

Hvordan sikrer vi os, at vore børn og børnebørn får mindst de samme muligheder, som vi selv har haft?

Er det ikke absurd, at man i EU ikke har en fælles integrationspolitik? Og er det ikke absurd, at landene forsker i det samme? Hvorfor fusionerer vi ikke forskningen?

Det er da tåbeligt, at Danmark, Norge og Sverige har hver deres ambassade verden rundt!

Hvordan giver vi både børnene og os selv mere af det, som vi har brug for og mindre af det som vi har friste-lyst til?

Og kunne vi så ikke få de der larmende scootere eller knallerter eller hvad de nu hedder gjort forbudte? De larmer og forurener og så er det meget sundere for kørende af disse helvedesmaskiner, at cykle.

Hvilke nye forbud ønsker du og hvilke vil du gerne af med?

Hvad bør vi gøre anderledes her i Danmark? Hvad kan vi gøre anderledes? Hvad skal vi gøre anderledes?


Har du tænkt over, at hvis det du laver lige nu ikke er lige så sjovt, som det var for fx 5 år siden, så er det måske på tide, at du begynder at lave noget andet?

Hvis du har lyst til at ændre på dit liv - eller har ændret på det -, så fortæl hvorfor og hvordan.

Hvad er du vred over i dag? Fortæl, fortæl.

SKRIV for fanden. SKRIV LØS, så tastaturet er rødglødende og dit sind bliver lettet. SKRIV. SKRIV lige her.

God sommer og på gen-look.

Bedste hilsner
Anni Løndal de Lichtenberg

1 kommentar:

Anni Løndal de Lichtenberg sagde ...

Vi har en journalist her i Danmark, som evner at komme helt ind under huden på de mennesker, som han beretter om, og han evner samtidig at skrive på en sådan måde, at ingen helt er den samme som før de læste hans artikler.

Journalisten hedder Jeppe Nybroe, og han er i øjeblikket i Irak for at besøge sin irakiske ven Mahmood, som er en stærk mand, med et positivt sind og med ansvar for en stor familie, men som har dage, hvor han spørger sig selv:

"Hvornår bliver mine børn myrdet?"

Når man igennem Nybroe hører Mahmood berette, så forstår man bedre, hvorfor mennesket er den art, der har spredt sig mest på kloden, for den tilpasningsevne, som Mahmood udviser, er helt unik.

Læs Nybroes beretninger og se billederne, og skriv så bagefetr til mig, hvis du ikke blev berørt, for så er du nok den første.

http://blogs.dr.dk/blogs/jeppenybroe/archive/2007/07/17/hvorn-r-bliver-mine-b-rn-myrdet.aspx