17. mar. 2008

Villy Vendekåbe og den falske kopi


"Villy-vendekåbes nye retroagtige minoritets-hotte delledansk sætter jeg meget gerne et RETUR-skilt i enden af, så det kan rejse hjem, hvor det kom fra: Tilbage til DF"

Af Anni Løndal de Lichtenberg

Der graves grøfter i Danmark og det er svært at gennemskue, hvem der er en del af problemet, og hvem der er en del af løsningen.

Er det den muslimske kultur, den indre danske svinehund, frygten for det fremmede, individers magtbehov, katastrofekapitalismen eller McCarthyisme, der er problemet?

Jeg blev for nylig i en debat, hvor jeg kritiserede Villy Søvndals selvfede delledanske kolonihaveretorik, spurgt: "Kan du da ikke lide Villy Søvndal?". Jeg vidste ikke lige, hvad jeg skulle svare, for gik spørgsmålet mon på den sympatiske, tilsyneladende ærlige piberygende Villy med kvindetække eller på den spritnye topstyrende skygge-Villy med et konkurrencegen, som ikke længere kan skjules og med karriereøjne, der drømmer om posten som statsministerkandidat? Den Villy, som lige har været på kursus hos retorikvirksomheden Rhetirica, der roser Villy for at klæde sig bedre, at bruge slagkraftige billedskabende ord, som gør DF blå af misundelse, og for at tilegne sig Foghs stil og kropsholdning i kometfart! eller gik spørgsmålet på SF´s vendekåbepolitik, som startede da SF´s nyansatte spindoktor sort på hvidt viste Villy, hvilken madding han skulle bruge, og hvor han skulle kaste snøren ud?

Det endte med, at jeg på debattørens spørgsmål svarede: "Villy-vendekåbes nye retroagtige minoritets-hotte delledansk sætter jeg meget gerne et RETUR-skilt i enden af, så det kan rejse hjem, hvor det kom fra: Tilbage til DF", for jeg synes, at Villys seneste delledanske sprog ville passe bedre til en midaldrende uuddannet mand, i gråhvid netundertrøje med en udgået rød/hvid klaphat på hovedet og Dannebrog i den ene hånd, en NETTOpose med Harboe-dåsebajere i den anden, og hvis eneste kendskab til verden stammer fra en SPIES-rejse til Mallorca, hvor rejsens højdepunkt var en grisefest, men så huskede jeg lige i sidste øjeblik, at debattøren for nylig havde belært os alle om, at det ikke hed "mail" men "e-post", hvorefter debattøren, som ellers hæver ytringsfriheds-skiltet så ofte, at jeg har en mistanke om, at hans idol er en journalist på EKSTRA-Bladet, til min store overraskelse insisterede, ja, nærmest krævede, at vi alle udsatte vore egne indlæg for en sprogrensning, så vi bevarede danskheden. Jeg blev helt klam ved danskheden, for debattøren er en af dem, der aldrig udøver selvcensur og som kræver retten til at kalde en spade for en spade. Han fortæller stolt: "Jeg taler så folk kan forstå mig."

Villys pibe har unægtelig fået en anden lyd! En glammende opportunistisk svinagtig lyd. Nogen burde bede ham om at stikke piben ind, inden de gamle vælgere rejser børster og giver ham et ordentligt dask med poten, mens en fra flokken ikke nøjes med at bide ham i haserne, men tilføjer ham et sår, som han ikke kan slikke, fordi det sidder i ryggen på Villys skygge, som Villy ikke ville kendes ved, men som han nu på smertelig vis må erkende følger ham over alt.

Villy, i Søndagsavisen bruger du næsten en hel side på at forklare og forsvare din retronye delledanske stil. Gentagne gange siger du noget i retning af: "Det er vigtigt, at man er den samme person i alle sammenhænge". Først skal man jo overbevise sig selv, Villy. Det ser næsten ud, som om at du messer budskabet til dig selv. Jeg kender dig ikke godt nok til at vide, hvad dine motivationsdrivkrafter er, men enten har du tidligere skjult dit konkurrencegen og dit behov for magt rigtig godt eller også er du ved at miste din personlige integritet. Måske leder du efter dig selv ovenpå en periode med mageskiftet og overvældende karrieresucces. Det kunne se ud som om, at du er i en identitetskrise, måske fremkaldt af hjernevaskere, som tilsyneladende har en færdigsyet mening om, hvilken stil, kropssprog og retorik der virker og det uanset kundens personlighed. Det kunne også være, at du mangler lidt selvtillid. At du er hunderæd for ikke at slå til, hvorfor du har kigget dig om, og luret, hvad de bedste gør bedre. Derfor handler du nu som en klon af DF og Fogh. Selv Foghs bemærkning om, at succes kræver ydmyghed, gentager du, og din baggrund som landmandssøn trækkes frem i front, samtidig med, at du pleaser DF´s vælgere ved at bruge DF-retorik og ved at sige, at problemet skyldes nogle kulturelle mønstre.

Hvilke kulturelle mønstre, Villy? Kender du til nogle kulturelle mønstre, som de ca. 141, som er i politiets søgelys, har, men som de ca. 2-250.000 andre ikke har? For vi kan vel godt blive enige om, at det først er, når man begår noget ulovligt, at man bliver betragtet som uønsket her i landet?

Villy, selv inden for managementverdenen har man for længst indset, at de bedstes metoder ikke kan kopieres. Det er nemlig sådan, at de bedste har udviklet deres metoder ud fra den unikke platform, som de står på. Hvad der er bedst for den ene, er sjældent bedst for den anden. Kunne man bare kopiere de bedstes metoder, så ville vi jo alle være lige gode, og det er vi, som bekendt ikke. Den kloge evner at lade sig inspirere af de bedste og derefter bortkaste, hvad der ikke passer til den kloges platform og tilpasse det, som kan og bør tilpasses. Villy, du kopierer hovedløst!

Hvem er du Villy?

Kære SF´er: jeres formand har tabt sin identitet og derfor er han namnam for hjernespinsdoktorerne. Pas godt på jeres formand indtil han igen bliver i stand til at passe på sig selv.

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

´Delledansk forklares bedst med denne video

http://www.youtube.com/watch?v=U2kNsc2TpxU

/Anni

Anonym sagde ...

Først læste jeg i landets aviser om Villys nye tone. "Hmmm," tænkte jeg: "den lader jeg passere"

Så blev aviserne ved at skrive om Villys blog, og så vovede jeg pelsen og kiggede ind. Jeg blev rystet - ikke kun over Villys tone -, men over kommentarskrivene til de 660 kommentarer. For jeg kunne genkende de flest. De kommer fra den yderste højrefløj - næsten alle de første i hundredvis af kommentarer - og de roser Villy helt uhæmmet. Det ser ud som om, at den ekstremistiske højrefløj har haft gang i kædemail, hvilket ikke er usædvanligt fra deres side. De er gode til at organiserer sig. Jerntante-ideen er ikke afgået ved døden. Jeg blev virkelig bekymret for, at verden skulle kigge ind på Villys blog.

En nordmand skrev sådan her: "En sosialist som parodierer høyrepopulistenes nasjonale og sjåvenistiske kulturarraoganse - til stor applaus. It is something rotten in the state og Denmark!"

Kommentarerne fra de kritiske SF forsvinder i mængden af alle dem fra højrefløjen.

Så læste jeg, hvordan en egyptisk avis citerede Villy, og mine nakkehår rejste sig, for med et tænkte jeg: "Anni, du synes ikke, at Villys skriblerier er så alvorlige, for du kender SF og ved, at SF ikke lider af islamofobi ....men så kom tanken: MEN DET GØR VERDEN IKKE!"

SÅ meddelte Villy til Berlingske tidende, at han har fortrudt sin kritik af JP - også den Villy gav på arabisk TV

Så sad jeg i søndags og bladrede Søndagsavisen igennem, og så fik jeg NOK af Villy

Og så skrev jeg indlægget, som mildt sagt støder nogen.

DOKUMENTATION:

Sådan skrev Villy på sin blog. Det er rædselsfuldt nedladende formuleret - var jeg muslim, var jeg blevet tosset:

Og til alle med muslimsk baggrund i Danmark: Løsningen på jeres problemer – som jeg anerkender og forstår – går ikke gennem mere religion. Og slet ikke gennem religiøs fanatisme, som den vi finder hos Hizb-ut-Tahrir.

Derfor denne appel: Vi er først og fremmest mennesker. Vi rummer forskellige ting – og det gør os til individer. Tag bestik af, hvad I mener politisk. Organiser jer i fagbevægelsen – gå ind i politik. Deltag i lokale beboermøder om hvordan jeres kvarter kan blive godt for alle der bor der.

Del jer efter anskuelser. Vær med til at sikre at alle børn og unge kan færdes frit på f.eks Nørrebro eller i Gellerup, uden vold og diskrimination. Gå med i skolebestyrelser. Følg børnene til fodbold og læs lektier med dem. Kom til forældremøderne. Gå med på legepladsen – og lad være med altid at overlade ansvaret til de ældre søskende eller ældre kammerater.

Citat slut.

I Søndagsavisen16.03.2008 er Villy citeret for at sige: ""Der er nogle ekstreme antidemokratiske holdninger (red. forhåbentlig mener Villy de ca. 250 HUT-medlemmer/sympatisører), men også nogle kulturelle mønstre, vi som venstrefløj skal turde stå op imod"

Her er linket til Berlingske, hvor Villy fortryder sin JP-kritik:

http://www.berlingske.dk/article/20080301/...

Og her er linket til den egyptiske avis´s artikel oversat ved SF
http://www.berlingske.dk/article/20080313/...

Selve artiklen, som er på arabisk kan du finde her:
http://www.algomhuria.net.eg/algomhuria/to...

/Anni

Anonym sagde ...

Bare rolig, han har det hele i mnden. SF er stadig for mere mulitkultur i partiprogrammet, den multikultur der i vørigt er skyld i det mord du lige har kommenteret i TV Avisen.

Det er forresten bare 14 dage siden at unge indvandrere myrdede en dansk dreng i Husum. - Hvad der er at gøre ved det - ingenting. SF ´s politik i 30 år har lagt grunden til denne vold.